Smladi.mk

Во моментов нема активен конкурс.Стипендија
„Best of South East“

Прошири ги видиците,
помести ги границите!

Биди најдобар/ најдобра на Југоистокот!

Ако сакаш...

  • да го надградиш знаењето кое си го стекнал/а на додипломските односно постдипломските студии по право или економија;
  • да стекнеш искуство во меѓународното студирање на еден од најстарите австриски универзитети;
  • да ги комбинираш студиите со пракса или обука во една од најмодерните банкарски институции во покраината Штаерска;
  • да се развиваш и учиш во меѓукултурално опкружување, во еден од најголемите студентски центри во Австрија, за време на едногодишен престој.

Ако притоа не сакаш да се заморуваш со организација, логистика и трошоци, пријави се на програмата што вклучува:

  • обезбедено сместување во еден од студентските домови во Грац (еднокреветна соба);
  • месечен џепарлак во износ од 420 €;
  • ослободување од плаќање на школарина на Универзитетот во Грац;
  • регистрација во Универзитетот во Грац;
  • интензивен курс по германски јазик во универзитетскиот јазичен центар „Treffpunkt Sprachen“;
  • разни социјални и културни случувања во текот на цела година.


Дали се препозна себеси во горенаведеното?

Повеќе за програмата и процесот за пријавување дознај на: http://bit.ly/bestofsoutheast

или на веб-страницата на Шпаркасе Банка Македонија www.sparkasse.mk .